HetSpoor

Het spoor in de jaren 50
Twee vrolijke DVD's met beelden van de vervoersmogelijkheden op het spoor in de jaren 50. Philip Bloemendaal neemt je mee met vele zwart-witbeelden, zijn kenmerkend commentaar en het verhaal van De Nederlandse Spoorwegen die na de oorlog besluiten de elektrificatie grootschalig aan te pakken.De DVD's laten belangrijke thema's zoals vernieuwingen rondom het spoor en spoorwegrampen zien.

Reserveer de DVD

pdf 6d6bee2a 54ab 11e9 903f 36dec68c1a20

Amerikaanse droomauto's uit de jaren '40 en '50
Verdiep je in dit fotoboek met beschrijvingen over de mooiste wagens met knalkleuren, technische snufjes en de meest indrukwekkende radio's.

 

 

Reserveer het boek

 

Bijonsopschool

Bij ons op school in de jaren '50 en '60
Een bijzondere, kleurrijke knipoog naar de schooldagen in de jaren '50 en '60. Dit klein, maar fijne boekje, laat je bijna weer je oude schoolbank voelen. Met foto's van materialen van vroeger waan je je zo weer op je oude lagere school.

  

Reserveer het boek

550x538

Het onbekommerde leven
Een prachtige bestseller over een typische, Nederlandse familie in de tijd van de jaren 50. Laat je meeslepen in dit nostalgische verhaal, vol met de meest prachtige foto's van topfotografen uit die tijd. De familie Brinkman wacht op je.

 

Reserveer het boek

 

518x840

Een kleine wereld
Ga mee met de hoofdpersoon naar haar geboortedorp in Drenthe. Wanneer haar vader ziek wordt, logeert een geslaagde archeologe in het huis waar ze in de jaren 50 is opgegroeid. Ze heeft een warme belangstelling voor het prachtige oude huis en haar jeugd. Een boek met zorgvuldige en gemakkelijke bewoording, waar ook in wordt verteld dat het leven destijds best hard kon zijn.


Reserveer het boek

MijnDrenthe

Mijn nostalgisch Nederland - Mijn Drenthe
De serie Mijn nostalgisch Nederland biedt aan de hand van archiefbeelden een impressie van cultuur en geschiedenis van bijzondere steden en streken van ons land. In de aflevering 'Mijn Drenthe' zien we onder meer de eerste TT races in Assen, de hunebedden, turfwinning in de jaren twintig, de treinkaping bij Wijster en het Noorder Dierenpark Emmen.

De fragmenten zijn grotendeels in zwart-wit en deels voorzien van nieuw commentaar, deels met het originele, nostalgische oude commentaar. Een aanrader om je even helemaal te wanen in het Drenthe van vroeger.

Reserveer de DVD 

 

Jaren50huis

De jaren '50
Ontdek oude scheerkwastjes, blikjes gestampte muisjes, kroontjespennen en meer!
Een kleurrijke, vrolijke bundel van het huiselijk leven in de jaren 50. Met verschillende thema's zoals In de keukenla, In de huiskamer, De wereld van het kind, ontdek je voorwerpen aan de hand van gedetailleerde teksten, de leukste advertenties en de mooiste zwart-wit foto's.  

Reserveer het boek