Lezen doe je overal. Op school, op je werk, in de supermarkt, apotheek of voor je plezier. Je leert veel door te lezen; zo doe je nieuwe kennis op en leer je beter sociaal te functioneren. Lezen heeft een positief effect op je gezondheid, welzijn en je kansen op de arbeidsmarkt. Heb je kinderen? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen; goed voor de ontwikkeling en ook nog eens erg gezellig!


In de bibliotheek vind je een grote verscheidenheid aan boeken; in verschillende genres. Maar wist je dat er veel méér te halen valt in de bibliotheek? Zo kun je bijvoorbeeld ook gratis e-books en kranten & tijdschriften downloaden, luisterboeken lenen en (online) cursussen volgen. 
Al onze producten kun je afnemen met een abonnement, zonder bijkomende kosten.

BoekStart is een programma van kinderen van 0 – 4 jaar om (voor)lezen te stimuleren. Maak je kind gratis lid van de bibliotheek en kijk in de agenda voor leuke BoekStart-  of Dreumesuurtjes. De allerkleinsten van 0 – 2 jaar ontvangen een BoekStartkoffertje wanneer zij lid worden van de bibliotheek!

nvd2023

De mooiste momenten maak je samen met een voorleesboek!

De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari t/m 4 februari 2023. Deze dagen staan in het teken van het voorlezen voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn ook in de bibliotheken in Drenthe te vinden! Kom naar de bibliotheek en ontdek de Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar. 

Prentenboeken Top 10

De Prentenboeken Top 10 laat de leukste prentenboeken zien van dit jaar! Met deze boeken zorg je ervoor dat het voorlezen nóg leuker wordt! Bekijk de2 top 10:

BORA Kiekeboe! – Deborah van de Leijgraaf (auteur en illustrator)
Brave hond! Stoute kat! – Bette Westera (auteur) en Mies van Hout (illustrator)
De bijzondere beer – Tjibbe Veldkamp (auteur) en Marijke ten Cate (illustrator)
De eend die niet van water hield – Steve Small (auteur en illustrator)
Een zee van liefde – Pieter Gaudesaboos (auteur en illustrator)
Ik ben Pippi niet! – Yvonne Jagtenberg (auteur en illustrator)
Kom, we gaan een boek lezen – Suzanne Strasser (auteur en illustrator)
Nee! zei Konijn – Marjoke Henrichs (auteur en illustrator)
Wat zegt de kleine krokodil op de crèche? – Eva Montanari (auteur en illustrator)
Maximiliaan Modderman geeft een feestje - Joukje Akveld (auteur) en Jan Jutte (illustrator)

Deze boeken kan je lenen bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

Prentenboek van het Jaar

Het prentenboek van het Jaar is Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. 

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

 
3

Voorlezen in de bibliotheek

In kinderdagverblijven, bibliotheken en scholen vinden in het hele land activiteiten plaats tijdens de Voorleesdagen. 

Benieuwd wat er in de Drentse bibliotheken te doen is? Hieronder vind je een greep uit de feestelijke activiteiten in onze bibliotheken.

Ga voor het complete programma in jouw bibliotheek snel naar de activiteitenagenda.

Kijk in de catalogus of het boek, tijdschrift, de film of de muziek die je zoekt in de bibliotheek aanwezig is. Je kunt zoeken bij je eigen bibliotheek, bij alle Drentse bibliotheken en zelfs in heel Nederland. Wat je hebt gevonden, kun je direct reserveren.

Veel lees-, kijk- en luisterplezier!

Word vandaag nog lid van een van de bibliotheken van Biblionet Drenthe* of van Bibliotheek Hoogeveen of van Facet-Emmen en profiteer van ons enorme assortiment boeken, tijdschriften, films, e-books, muziek en alle andere voordelen. Je kunt wanneer je lid bent lenen en terugbrengen bij elke bibliotheek in de provincie Drenthe, dus ook in Assen. Tot 19 jaar is het lidmaatschap bij alle bibliotheken in Drenthe gratis!

* Bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

Wil je meer weten over de schrijver van je favoriete boek of ben je op zoek naar een nieuw boek om te lezen? Op jeugdbibliotheek.nl vind je het allemaal. Lees-, kijk- en luistertips, onderwerpen voor je werkstuk of spreekbeurt, nieuwtjes en interessante weetjes. Neem snel een kijkje!

Deel deze pagina