Steeds meer zaken regel je (alleen nog maar) digitaal. Denk allereerst aan overheidszaken, zoals het aanvragen van huurtoeslag of belastingzaken. Maar ook het zoeken van werk of contact houden met familie en vrienden verloopt vaak digitaal. Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Kom dan naar de bibliotheek!

Alleen maar boeken bij de bibliotheek? Natuurlijk niet! We hebben ook bijvoorbeeld films, luisterboeken en muziek. Voor sommige diensten hebben wij apps, zoals de Online Bibliotheek app. De meeste producten zijn gratis als je een abonnement hebt.

Lezen doe je overal. Op school, op je werk, in de supermarkt, apotheek of voor je plezier. Je leert veel door te lezen; zo doe je nieuwe kennis op en leer je beter sociaal te functioneren. Lezen heeft een positief effect op je gezondheid, je welzijn en je kansen op de arbeidsmarkt. Heb je kinderen? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen; goed voor de ontwilleling en erg gezellig!

In de bibliotheek vind je een grote verscheidenheid aan boeken; in verschillende genres. Maar wist je dat er veel méér te halen valt in de bibliotheek? Zo kun je bijvoorbeeld ook gratis e-books en kranten & tijdschriften downloaden, luisterboeken lenen en (online) cursussen volgen. 
Al onze producten kun je afnemen met een abonnement, zonder bijkomende kosten.  

Heb je moeite met lezen en schrijven en wil je er beter in worden? Of ben je niet in Nederland geboren en wil je de Nederlandse taal leren? De bibliotheek helpt!

Het Taalhuis in de bibliotheek organiseert activiteiten voor alle volwassenen. Hiermee leer je beter Nederlands leren lezen, schrijven, spreken of luisteren. Ook zijn er in de bibliotheek eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

Gelukkig zijn er ook online programma’s waar je aan de slag kunt met het oefenen van de Nederlandse taal.

Deel deze pagina