Provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken in Drenthe

Cursus Leescoördinator

Schooljaar 2019-2020

Hier aanmelden

Wilt u een training, workshop, vergadering of cursus organiseren in Assen? Dan is Biblionet Drenthe de perfecte vergaderlocatie voor u.

Uitstekend bereikbaar

Biblionet Drenthe ligt in het hart van Assen, een mooie en centraal gelegen locatie die voor al uw deelnemers goed bereikbaar is. Op ruim 5 minuten loopafstand is het mogelijk gratis te parkeren. Onder het gebouw is een parkeergarage waar u tegen een kleine vergoeding gebruik van kunt maken.

Ook per openbaar vervoer is Biblionet Drenthe - gelegen op de 3e etage van De Nieuwe Kolk - prima bereikbaar, vanaf het treinstation is het maar enkele minuten lopen.

We maken uw bijeenkomst tot een succes

Eenmaal aangekomen wordt u hartelijk ontvangen door de medewerkers van Biblionet Drenthe. Zij zullen er alles aan doen om uw bijeenkomst tot een succes te maken.
Alle vergaderzalen hebben daglicht en worden klaargezet in de door u gewenste opstelling. Biblionet Drenthe heeft moderne apparatuur in de zalen zodat uw bijeenkomst vlekkeloos kan verlopen.
Bij Biblionet Drenthe hechten we aan innovatie en vernieuwing. Zo is er in De Rode Beuk onlangs een volledig nieuwe geluidsinstallatie geplaatst en kunt u met behulp van een dongel de beamer draadloos bedienen. In een andere zaal is een interactief scherm geplaatst waar u eenvoudig uw presentatie op kunt projecteren.
In totaal zijn er 3 vergaderruimten beschikbaar waarvan één ruimte is ingericht als leslokaal met een 8-tal pc’s en een docenten-pc. Een interactief schoolbord maakt de ruimte compleet.

Volledig verzorgd

Wij kunnen uw vergadering of workshop volledig verzorgen en u voorzien van koffie, thee met lekkere koekjes, een verzorgde lunch of een uitgebreid diner.
In overleg met onze cateraar is zeer veel mogelijk. De cateraar werkt met verse producten en kan op verzoek aan uw dieetwensen tegemoetkomen.

Onze pluspunten op een rijtje:

• Op toplocatie in het centrum van Assen
  • Goed bereikbaar
  • Parkeergarage onder het gebouw
  • Op loopafstand van het station
  • Moderne zalen waarvan twee met uitneembare tussenwand
  • Diverse apparatuur aanwezig zoals een smartboard en beamer
  • Gratis WiFi
  • Cursusruimte met acht pc's
  • Cateringmogelijkheden als diverse drankjes, hapjes of lunch
  • Ook een compleet verzorgd vergaderarrangement mogelijk

Superprestige in strijd tegen laaggeletterdheid

Het wielerspektakel Superprestige in Gieten bestaat 50 jaar. Dit was voor de sportorganisatie, de provincie Drenthe en de bibliotheek de aanleiding om gezamenlijk extra activiteiten te ontwikkelen.

Aa en Hunze ontvangt Rijksbijdrage voor bibliotheek

Minister Ingrid van Engelshoven en Tweede Kamerlid Lodewijk Asscher hebben op 7 oktober symbolisch een bijdrage overhandigd aan vertegenwoordigers van de gemeente Aa en Hunze en Bibliotheek Gieten. De bijdrage is bedoeld voor de bibliotheek. Aa en Hunze is een van de twaalf gemeenten in Nederland die extra geld ontvangt van het Kabinet.

Vakantielezen: op reis in de bibliotheek

Deze zomer worden kinderen uit het basisonderwijs met een aantrekkelijk activiteitenprogramma gestimuleerd om in de vakantie naar de bibliotheek te komen.

Gezamenlijke oproep aanpak basisvaardigheden

Verschillende organisaties, waaronder Biblionet Drenthe, hebben op 11 juni aan de vaste kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een petitie aangeboden met daarin voorstellen voor de aanpak rondom basisvaardigheden.

Nationale voorleeskampioen komt uit Drenthe

Tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Amstelveen is Yosan Wegihu Teame uit Sleen (11) als nationaal voorleeskampioen 2019 gekozen.