Met een online talkshow willen de bibliotheken van Biblionet Drenthe hun lezers leesinspiratie geven voor de zomer.

Lees meer...

De bibliotheken van Biblionet Drenthe hebben een website gelanceerd met verhalen over vriendschap. Deze korte gefilmde verhalen zijn een mooie aanvulling op het aanbod van de bibliotheek voor mensen die niet zo snel (meer) een boek zullen lezen.

Lees meer...

In het bijzijn van wethouder Erjen Derks heeft Annelies Bakelaar op 21 juni het jeugdakkoord Zorgeloos opgroeien in Midden-Drenthe getekend.

Lees meer...

Hoe gaat de bibliotheeksector de komende jaren invulling geven aan haar maatschappelijke taken? Dat staat beschreven in de Netwerkagenda 2021-2013, die op 16 juni online is gepresenteerd.

Lees meer...

Vanaf donderdag 20 mei zijn de bibliotheken van Biblionet Drenthe weer open voor het publiek.

Lees meer...

Op woensdag 12 mei brachten de bibliotheken van Biblionet Drenthe voor de derde keer een livestream interview. Deze keer was schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot te gast.

Lees meer...

Op 22 april zijn er uit meer dan honderd inzendingen van mooie kleurrijke voorjaarsbloeiers, twee prijswinnaars gekozen van de Instagram fotowedstrijd die ROEG! en de bibliotheken onder de hashtag #roeglente hebben gehouden.

Lees meer...

Eline Hanssen van CKC Rehoboth uit Valthermond heeft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Lees meer...

Zet een schrijver en vier noordelijke bibliotheekorganisaties bij elkaar en er ontstaan mooie dingen. Door hun gezamenlijke actie kan er meer worden gelezen en voorgelezen in het Groningse kinderziekenhuis.

Lees meer...

Op woensdagavond 7 april organiseerden de bibliotheken in Drenthe een online lezing van filosofe Eva Meijer. Voor de Maand van de Filosofie schreef zij het essay Vuurduin - Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt.

Lees meer...

De gezamenlijke Drentse bibliotheken ondersteunen de onlangs gehouden voorlees- en inzamelingsactie van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Lees meer...

Bekijk het filmpje met de opening van vijf nieuwe locaties van de Bibliotheek op school in gemeente De Wolden.

Lees meer...

Biblionet Drenthe en de aangesloten bibliotheken hebben opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen. Hiermee voldoen de organisaties aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Lees meer...

De Noordelijke bibliotheken van Biblionet Drenthe, Biblionet Groningen, Forum Groningen en de Friese bibliotheken (Fers) slaan de handen ineen voor het Beatrix Kinderziekenhuis.

Lees meer...